Ook in tijden van corona stelt Thomas More alles in het werk om de studenten praktijkonderwijs van de hoogste kwaliteit te bieden. Investeringen in simulatieonderwijs zijn daarbij onontbeerlijk.

Dankzij hightech robots kunnen studenten in realistische ingerichte skillslabs hun technieken oefenen op robotmama's en -baby's. Geen echte patiënten dus, maar wel net echt.

Realistisch en veilig. De nieuwste robottelg Tory, de meest geavanceerde 'neonatale simulator ter wereld, is op komst. Op dinsdag 29 september landt hij op Campus Turnhout.

In de verloskamer op Campus Turnhout staat het bedje van baby Tory, de nieuwste neonatale robot van Gaumard® al klaar.

Naast mama Victoria, de opzienbarende bevallingsrobot die al enkele jaren de Vroedkunde-studenten de knepen van het vak aanleert. Tory is 's werelds meest geavanceerde neonatale simulator, een bijna levensechte pasgeborene.

'Deze babyrobot zal studenten Vroedkunde helpen oefenen in de opvang en reanimatie van een pasgeborene. Tory krijgt een bevoorrecht plaatsje in ons simulatiecentrum op campus Turnhout', zegt docente Violet Vervloet.

'Door praktijksituaties na te bootsen in een zo realistisch mogelijke omgeving, kunnen onze studenten in een veilige omgeving hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.'

Praktisch

Baby Tory arriveert, demonstratie werking door Skills Meducation
Dinsdag 28 september, 10-13 uur
Thomas More Campus Turnhout, Campus Blairon 800, 2300 Turnhout
Simulatiecentrum Vroedkunde